top of page

Over Fatto da Tico.

Fatto da Tico is opgericht in Februari 2018 door mezelf ; Franco Marsili.

Het doel is om op een ambachtelijke manier mooi en stijvol meubilair te maken in alle vormen en soorten. Daarbij wil ik bijzondere aandacht besteden aan een hoogste mate van kwaliteit en afwerking. Hierbij werk ik met natuurlijke producten en volwaardige (loof-)houtsoorten. In de mate van het mogelijke wordt enkel vol hout gebruikt, en geen meubelplaten zoals mdf, OSB of spaanplaat. Ook wordt er gebruik gemaakt van kwalitatief hoogstaande technische producten zoals multiplex van loofhout, blokplaat, en "baubuche".

Alle stukken zijn uniek gemaakt. Zelfs in die mate dat ik geen technische detailtekeningen maak voor ik aan een stuk begin. Hoogstens enkele schetsen, en een gevoel voor wat er met het materiaal mogelijk gemaakt kan worden. Er zullen dus zelden 2 "identieke" stukken de werkplaats verlaten.

Ook maak ik graag gebruikt van recuperatiematerialen ; balken, gordingen, planken, ... waarvan de geschiedenis en het leven nog zichtbaar blijven in het eindproduct.

Niet alleen houten recuperatiematerialen zijn interessant, maar ook bijvoorbeeld gietijzer machineonderdelen, steen, geroest ijzer, ... Deze kunnen prachtig verwerkt worden tot een nieuw geheel.

Indien U zelf materialen beschikbaar heeft, kan ik die voor U verwerken in een nieuw stuk, naar uw eigen design of idee. Deze herbruikbare materialen kunnen heel divers zijn ;  van uw oude dak, een oude tafel of deur, een leisteen, ... Niets is te gek om te hergebruiken.

Our Team ; Tico.
bottom of page